Opätovná návšteva talianskeho výrobcu prémiových rosičov CIMA

Návrat do spoločnosti CIMA, lídra v inovácii rosičov

odeslat přátelům
autor: Editor 3
publikováno: 1.1.2024

Po niekoľkých rokoch vzájomnej a úspešnej spolupráce sme mali znovu príležitosť navštíviť výrobný závod spoločnosti CIMA, popredného talianskeho výrobcu prémiových rosičov. Táto firma, založená v roku 1974, sa nachádza v Montu Beccaria v provincii Pavia, v srdci malebného vinohradníckeho regiónu severného Talianska.

Naša návšteva výrobného závodu spločnosti CIMA bola zameraná na diskusie o skúsenostiach česko-slovenských vinárov a sadárov. Zároveň sme mali možnosť sa oboznámiť s najnovšími strojmi a inováciami, ktoré spoločnosť CIMA nedávno predstavila a uviedla na trh.


Prvý zľava je jednateľ spoločnosti BISO pán Václav Štursa, druhý zľava je obchodný zástupca spoločnosti BISO pán Václav Štursa mladší, v strede pani Monica Smeraldi a zakladateľ spoločnosti pán Smeraldi, druhý zprava obchodný manažér pre taliansky trh a prvá zprava exportná manažérka, Valentino Miani

Okrem iného sme mali tú česť sa stretnúť s pánom Smeraldim, zakladateľom spoločnosti CIMA, ktorý v roku 1974 prišiel s revolučnou technológiou LOW VOLUME. Táto technológia bola prelomová v oblasti ochrany rastlín a ponúkala výrazné zlepšenie v ekonomickom a ekologickom aspekte starostlivosti o vinice. LOW VOLUME technológia znamenala nový prístup k aplikácii ochranných prípravkov, kde sa využíva menšie množstvo postrekov, ale s vyššou efektivitou. Pán Smeraldi je aj dodnes aktívne zapojený do vývoja strojov CIMA. Jeho inovatívny prístup a dlhoročné skúsenosti zohrávajú kľúčovú úlohu v zdokonaľovaní výrobkov spoločnosti.

Nedávno spoločnosť CIMA uviedla na trh sériu nových produktov a inovácií, ktoré sú výsledkom ich dlhodobého záväzku voči technologickému pokroku a udržateľnosti v poľnohospodárstve. Tieto novinky reflektujú najnovšie trendy a požiadavky v oblasti ochrany rastlín a sú prispôsobené potrebám moderných vinohradníkov a farmárov.

1. Systém EPA 2.0 je pokročilý systém určený na presné dávkovanie postrekovej látky L/ha, kde dávkovanie je úmerné pojazdnej rýchlosti zaznamenanej GPS. Skratka EPA znamená Erogazione (dávkovanie), Proporzionale (proporcionálne), Avanzamento (postup). Hlavné výhody tohto systému zahŕňajú jednoduché programovanie, vysokú presnosť postreku, efektívne dávkovanie, zobrazovanie reálnych dát na displeji, úsporu nákladov a zníženie environmentálnej stopy.

Systém umožňuje jednoduché nastavenie, keďže podporuje až 15 rôznych programov. Tieto programy môžu byť prispôsobené nastavením rôznych prevádzkových parametrov ako pojazdná rýchlosť, šírka radu, počet ošetrených radov na jeden prejazd a dávka postreku (I/ha). EPA 2.0 navyše dokáže automaticky vypočítať správne nastavenie žltého kalibračného disku prietoku na základe zvoleného množstva postrekovej ochrannej látky.

2. Systém CIMA EASY FARM je dodávaný so správcovským softvérom, ktorý umožňuje zobrazenie pracovných údajov uložených na USB kľúči. Počas procedúry EPA 2.0 tento systém zaznamenáva pracovné údaje v reálnom čase. Operátor môže na konci procesu alebo dňa pripojiť USB kľúč k počítaču firmy a prezrieť si zaznamenané pracovné údaje.

Systém zobrazuje pracovné údaje, ako sú priemerná dodaná dávka (I/ha), priemerný pracovný tlak, priemerná rýchlosť, počet litrov, ošetrené hektáre, celkový prevádzkový čas, efektívny prevádzkový čas a zaznamenanie trasy pomocou GPS. Tieto údaje je možné vizualizovať a následne si ich vytlačiť z počítača alebo tabletu.

3. Nové aplikačné hlavy GREEN HUG a POWER BLOW poskytujú kvalitnú aplikáciu aj v horších poveternostných podmienkach, čím zvyšujú efektivitu práce.

Aplikačná hlava GREEN HUG (nástupca hlavy DOURO) poskytuje vynikajúcu všestrannosť v teréne, čo je umožnené inovatívnym rámom, ktorý umožňuje jednoduché sklopenie ramien a ich nastavenie v šírke a výške podľa aktuálnych potrieb. Tento systém je ideálny pre cielené ošetrenie s priechodmi každé dve riadky, kde sa medziriadková šírka sa pohybuje od 2 do 3 metrov, čo zvyšuje produktivitu práce. Je špeciálne navrhnutý tak, aby poskytoval skvelú kontrolu rozptylu postrekovanej látky aj v horších poveternostných podmienkach, vďaka protichodnému prúdeniu difúzorov. To prispieva k optimalizácii zdrojov, čím sa šetrí nielen čas, ale aj náklady. V neposlednom rade umožňuje vysoká manévrovateľnosť tejto hlavy skvelé zatáčanie v stiesnených priestoroch, čo je kľúčové pre efektívnu prácu vo viniciach a ovocných sadoch.

Aplikačná hlava POWER BLOW zabezpečuje úplnú kontrolu nad ošetrením vďaka novým horným kanónom, ktoré sú navrhnuté tak, aby poskytovali obrovský prúd vzduchu. Táto inovácia garantuje bezkonkurenčnú prispôsobivosť v rôznych terénoch, vďaka možnosti hydraulického nastavenia kanónov, ktoré umožňuje ich presné nastavenie v šírke, výške a uhle náklonu pre dosiahnutie dobrých výsledkov. Aplikačná hlava CIMA Power Blow dosahuje úplné pokrytie s priechodmi každé 2 rady a s medziradovou šírkou od 2,50 do 3,30 metra. Toto zariadenie je konštruované s cieľom optimalizovať zdroje, čím prispieva k úspore času a nákladov, a preto je ideálnym riešením pre udržateľné poľnohospodárstvo.

4. Pneumatický postrekovač ROB3 od výrobcu CIMA predstavuje najnovšiu technológiu na ošetrenie rastlín, integrujúci 3D rozťahovacie zariadenie a paralelogramový systém pre ľahké uchytenie do nízkoobjemového rosiča CIMA LINK. Postrekovač funguje na princípe Venturiho trubice, čo umožňuje efektívne chemické ošetrenie s minimálnym objemom vody.

Jeho ventilátorová konštrukcia je integrovaná do trojbodového závesného rámu, pričom rozdeľovacia postreková hlavica je súčasťou tejto konštrukcie. Unikátny kĺbový spoj, ktorý sa pripája k prívesu s nádržou, poskytuje postrekovaču schopnosť otáčania na malom priestore bez potreby kardanového hriadeľa, pričom udržiava konštantnú rýchlosť. Kolesá prívesu sú navrhnuté tak, aby sa pohybovali po rovnakej dráhe ako traktor, čím sa optimalizuje manévrovateľnosť. ROB3 tiež ponúka maximálny výkon pri nízkych prevádzkových nákladoch a s jednoduchou údržbou.

Bolo našim potešením znova navštíviť výrobnú fabriku spoločnosti CIMA a pozrieť sa na novinky, ktoré tento výrobca priniesol v poslednom období a ktoré sú v pláne na nasledujúce roky. Pevne dúfame, že naša spolupráca bude aj naďalej pokračovať v nastolenom trende a priniesie radosť mnohým zákazníkom na českom a slovenskom trhu.

Doporučujeme si prehliadnuť zaujímavé fotografie priamo z výroby v galérii tohto článku.
Za zhliadnutie stojí aj video, ktoré nájdete na konci článku.

Máte záujem o cenovú ponuku alebo iný stroj od spoločnosti CIMA?
Neváhajte nás kontaktovať.

Václav Štursa ml.
kontaktný telefón: +420 606 183 360
email: vaclav.stursa@biso.eu


Dalšie zaujímavé články:


VÝROBA PRÉMIOVÝCH ROSIČOU CIMA

V dňoch 17. - 18.10.2019 sme navštívili výrobný závod talianskeho výrobcu rosičov CIMA (číta sa ČIMA), kde sme si prezreli výrobné postupy moderných pneumatických rosičov s technológiou LOW VOLUME.

Pokračování zde.


CIMA PRESNÉ DÁVKOVANIE EPA 2.0

EPA je unikátny systém, ktorý Vám zaručí presnú dávku postrekovej látky L/ha v priamej úmere s pojazdnou rýchlosťou detegovanou z GPS.

Pokračování zde.


ROB 3: INOVÁCIA, PRESNOSŤ A EFEKTIVITA

Najnovším produktom na ošetrenie rastlín od výrobcu CIMA je pneumatický postrekovač ROB3 je vybavený s 3D rozťahovacím zariadením a paralelogramovým systémom pre uchytenie do nízkoobjemového rosiča CIMA LINK.

Pokračování zde.

 

Video



 


 


 


 

 


<< späť

 

Kontakt

BISO SCHRATTENECKER s.r.o.

stredisko Rohovce, Rohovce 290,
SK - 930 30 Rohovce,
Slovak republic.

telefon: +421 910 945 005
email: kurtiova@biso.sk

www.bisorohovce.sk

Značky, ktoré ponúkame BISO Kubota New Holland Case IH Steyr Maschio Gaspardo VIGOLO Kverneland WEAVING STRAUTMANN BARGAM WTC Písečná VAIA STOLL Olimac CIMA Antonio Carraro GOLDONI LaCruz Freilauber Agrofer Spapperi UV Boosting AGROSE KAYHAN SMS Rokycany Sukov CAST Celikel WRAG PELLENC Krone McConnel